Oświadczenie w sprawie Artura H.

W związku z pojawiającymi się informacjami wyjaśniamy, że Artur H. nigdy nie pełnił w Fundacji Pro - Prawo do życia żadnych funkcji, ani nie miał upoważnienia do występowania w imieniu Fundacji ani do udzielania wypowiedzi medialnych. Brał udział w kilku pikietach organizowanych przez Fundację. Na jednej z nich wypowiedział się do mediów jako uczestnik.

W późniejszym czasie otrzymaliśmy ostrzeżenia dot. jego osoby oraz natrafiliśmy na aktywność w sieci. Wykluczyliśmy Artura H. z udziału w naszych pikietach.

Stało się to jeszcze około dwa lata przed prokuratorskimi zarzutami, a decyzje podjęto już na podstawie samych niemoralnych wpisów, które umieszczał w Internecie. Uzyskane przez nas informacje od początku były przedmiotem analiz prawnych, a nasz miejscowy koordynator współpracował w tych działaniach z policją.

Także mogą Cię zainteresować:

Popierasz to co robimy?

Wesprzyj nasze akcje

stań po stronie życia

Witaj na Stronie Życia – nowym serwisie Fundacji Pro-Prawo do Życia.

Postanowiliśmy połączyć wszystkie dotychczasowe serwisy w jeden, aby sprawniej dostarczać informacje na temat ochrony życia i bezpieczeństwa dzieci.

W dniu premiery znajdziesz tu informacje z serwisów stopaborcji.pl, stoppedofilii.pl oraz petycje z ratujdzieci.pl. W kolejnych miesiącach portal będzie uzupełniany o nowe funkcjonalności.